Tagliatelle s omáčkou ze sušených rajčat
Suroviny
- 425 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 125 g Olivy černé
 - 500 g Těstoviny Tagliatelle
 - 80 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 hrst Sýr Parmezán
 - 1 hrst Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 624 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1204 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 6.8 mg
 - Draslík 572.7 mg
 - Vláknina 13822.8 mg
 - Vitamín A 13822.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 32.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
 - 
                                2
Mezitím připravíme omáčku. V pánvi rozpálíme olej a doměkka orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a prolisovaný česnek a ještě krátce asi minutu orestujeme. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy a nakrájenou bazalku. Ochutíme solí a pepřem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a asi 10min povaříme.
 - 
                                3
Omáčkou přelijeme těstoviny, zlehka promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.