Rolky s houbami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Sůl
 - 10 g Pepř černý mletý
 - 40 g Pažitka
 - 20 g Pepř červený celý
 - 250 ml Vývar zeleninový
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 250 ml Smetana sladká 12%
 - 2 ks Šalotka
 - 0.25 kg Žampiony čerstvé
 - 0.25 kg Lišky čerstvé
 - 3 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Tuk rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 1286 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 16.1 mg
 - Draslík 728.4 mg
 - Vláknina 8495 mg
 - Vitamín A 8495 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.5 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na drobné kousíčky. Šalotky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a necháme je podusit na lžíci másla. Přihodíme houby a dusíme, dokud houby nepustí všechnu vodu. Smícháme společně s 1 lžící nasekané pažitky a vše ještě osolíme a opepříme. Pánev dáme bokem a směs necháme vychladnout.
 - 
                                2
Troubu si nastavíme na 220 °C a necháme ji předehřát. Mouku prosejeme na vál, doprostřed nalijeme olej, osolíme a důkladně zamícháme. Přidáme 3 lžíce vody a zpracujeme na hladké těsto. Následně jej zabalíme do obalu a necháme 1 hodinu bokem.
 - 
                                3
Těsto následně rozválíme na pomoučněném vále. Těstíčko pokryjeme houbami a srolujeme v závin. Namastíme si plech tukem a rolku na něj položíme, potřeme rozpuštěným máslem a necháme péct 35 minut.
 - 
                                4
Zeleninový vývar společně se smetanou přivedeme k varu a necháme ho zredukovat na polovinu. Ochutíme zbylou pažitkou, osolíme a opepříme. Závin nakrájíme na části. Umístíme na talíře, zalijeme omáčkou a ozdobíme zrnky červeného pepře.