Žemlový nákyp s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 254.3 mg
 - Draslík 207.9 mg
 - Vláknina 1552.8 mg
 - Vitamín A 1552.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Houby necháme namáčet asi 30min ve studené vodě.
 - 
                                2
Housky nakrájíme na kostky, zalijeme mlékem a necháme rozmočit.
 - 
                                3
Cibuli a polovinu česneku nakrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej, necháme zpěnit cibuli, poté přidáme česnek a krátce orestujeme. Houby scedíme, přidáme do pánve, ochutíme solí, pepřem a na středním ohni asi 15min podusíme, dokud se neodpaří voda.
 - 
                                5
Troubu předehřejeme na 180C.
 - 
                                6
Dušené houby přimícháme k houskám, přidáme vejce, zbytek prolisovaného česneku, nasekanou petrželku, sůl a pepř podle chuti a promícháme.Těsto vlijeme do pekáče vytřeného olejem a vyloženého pečicím papírem a pečeme dozlatova asi 40minut.
 - 
                                7
Nakrájíme a ihned podáváme, např. se zeleninovým salátem.