Salát z pampeliškových listů s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 339 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 257.2 mg
 - Draslík 413.8 mg
 - Vláknina 5329.5 mg
 - Vitamín A 5329.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pampeliškové listy dobře propláchneme, necháme okapat a nadrobno nakrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na osminky. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme. Zálivku připravíme smícháním tuku ze slaniny s olejem, hořčicí, solí, pepřem a octem.
 - 
                                2
V míse promícháme pampeliškové listy s vejci, přelijeme zálivkou a posypeme vyškvařenou slaninou. Před podáváním necháme salát vychladit.