Nakládaná Mozzarella s olivami a chilli
Suroviny
- 150 g Mozzarella
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 8 ks Olivy černé
 - 8 ks Mandle loupané
 - 2 ks Feferony
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Bobkový list
 - 2 ks Nové koření celé
 - 4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
 - 4 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 1 polévková lžíce Libeček
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 96 g
 - Sodík 2508 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 318.9 mg
 - Vláknina 22131 mg
 - Vitamín A 22131 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozzarellu - malé kuličky scedíme a necháme okapat. Očistíme česnek, malé cibulky, omyjeme snítky (po 1 lžíci) tymiánu, rozmarýnu a libečku. Scedíme olivy a necháme je okapat. Do oliv vložíme oloupané mandle. Omyjeme feferonky a rozkrojíme je. Sherry rajčata omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
Do sklenice poskládáme střídavě všechny připravené ingredience, proložíme je barevným celým pepřem, bobkovými listy a novým kořením. Zalijeme olivovým olejem a necháme minimálně 20 hodin uležet.
 - 
                                3
Nakládanou Mozzarellu podáváme s čerstvým pečivem.