Basilejské perníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 133 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 18 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 88 g
 - Cholesterol 1.2 mg
 - Draslík 307.6 mg
 - Vláknina 14820 mg
 - Vitamín A 14820 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 9.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Med nahřejeme ve vodní lázni, aby byl úplně tekutý. Přidáme nastrouhané mandle, cukr a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme třešňovici, polovinu mouky a koření, druhou polovinu mouky zapracujeme postupně spolu s kandovaným nasekaným ovocem a nastrouhanou kůrou. Uhněteme hladké těsto, které necháme 1 hodinu uležet.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme plát o síle 1 cm, který rozložíme na máslem vymazaném plechu s pečícím papírem a pečeme 20 minut při 180ti stupních.
 - 
                                3
Ještě z horkého plátu vykrajujeme tvořítky tvary nebo rozkrájíme na obdélníčky.