Penne se špenátem a stiltonem
Suroviny
- 45 g Máslo čerstvé
 - 250 g Žampiony čerstvé
 - 90 g Špenát listový čerstvý
 - 500 g Těstoviny Penne
 - 90 g Stilton
 - 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 917 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 453 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 157.3 mg
 - Draslík 380.6 mg
 - Vláknina 2442 mg
 - Vitamín A 2442 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi na rozehřátém másle restujeme nadrcený česnek 1 minutu. Přilijeme smetanu, podusíme 2-3 minuty a nakonec vmícháme rozšlehané vejce.
 - 
                                3
Očištěné, nakrájené houby krátce podusíme ve vlastní šťávě a vmícháme do smetanové směsi. Potom přidáme uvařené penne, promícháme a prohřejeme. Dále přidáme omytý, nakrájený špenát, rozdrobený sýr, špetku muškátového oříšku a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                