Jablečná kaše s mandlemi a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 785 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 122 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 505.8 mg
 - Vláknina 19067.5 mg
 - Vitamín A 19067.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.8 mg
 - Vitamín E 6.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Vodu s citronovou šťávou a kůrou přivedeme k varu, přisypeme skořici a přidáme jablka. Povaříme asi 20 minut doměkka, necháme trochu vychladnout, osladíme a rozmixujeme. Vmícháme nasekané pražené mandle, ořechy a trochu hrozinek. Povrch kaše ozdobíme ušlehanou šlehačkou.