Smetanová rajčatová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.75 l Vývar drůbeží
  • 1 dl Olej olivový
  • 0.5 dl Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 720 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 234.2 mg
  • Vláknina 2889.8 mg
  • Vitamín A 2889.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru očistíme, nakrájíme a společně s cibulí a nakládanými rajčaty orestujeme na rozpáleném oleji. Krátce podusíme, zalijeme vývarem a vínem.

  • 2

    Osolíme a opepříme dle chuti a povaříme. Polévku rozmixujeme, vmícháme smetanu a přecedíme přes jemné síto. Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu