Muffiny z polenty a italským sýrem
Suroviny
- 150 g Polenta instantní
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 300 g Podmáslí
 - 2 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Paprika sladká
 - 0.5 kávová lžička Olej chilli
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.08 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 662 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 209.5 mg
 - Draslík 133.6 mg
 - Vláknina 2849 mg
 - Vitamín A 2849 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva, vše promícháme se sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným sýrem (nejchutnější je Parmezán, případně ho nahradíme sýrem Pecorino, Grand Moravia či zralou Goudou).
 - 
                                2
V druhé misce vyšleháme olivový a chilli olej s vejci, postupně zašleháme husté podmáslí. Tuto tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce a těsto dobře promícháme.
 - 
                                3
Formu na 12 ks muffin vytřeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin a dáme páct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme je do zlatova přibližně 20 minut. Po upečení mufiny necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, následně je vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.