Kynuté ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 701 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 95.1 mg
 - Draslík 154.9 mg
 - Vláknina 15250 mg
 - Vitamín A 15250 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, třtinového cukru, vejce, droždí, mléka a soli vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
 - 
                                2
Lesní ovoce svaříme s polovinou cukru moučkou. Přebytečnou šťávu slijeme (ale uchováme).
 - 
                                3
Smetanu vyšleháme téměř do tuha a poté do ní zašleháme tvaroh a zbylý cukr.
 - 
                                4
Z těsta tvoříme placky, které plníme lesním ovoce, spoje zahladíme.
 - 
                                5
Pokud těsto drží, můžeme kuličky vařit jen tak ve vodě (6 minut). Pokud se bojíte, že by knedlíky vytekly, vařte je zabalené v mikrotenovém sáčku.
 - 
                                6
Knedlíky podáváme přelité tvarohovou směsí a ovocnou šťávou (kterou jsme slili z lesního ovoce).