Salát z mortadely s ředkvičkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 30 g
- Sodík 47 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 434.2 mg
- Vláknina 10710 mg
- Vitamín A 10710 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné ředkvičky nastrouháme na tenké plátky. Čekanku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. 
- 
                                2Kukuřici necháme okapat a v míse ji promícháme s ředkvičkami, cibulí a na nudličky nakrájenou mortadelou. 
- 
                                3Ocet rozmícháme s nasekanou petrželkou, koriandrem a olejem. Marinádou zalijeme salát a zlehka promícháme. Necháme chvíli uležet. 
- 
                                4Podáváme s bílým chlebem nebo s celozrnným pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        