Koktejl z krevet
Suroviny
- 300 g Krevety tygří - loupané
 - 125 g Majonéza
 - 3 kávová lžička Protlak rajčatový
 - 2 kávová lžička Sherry brandy
 - 1 kávová lžička Kopr čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 78.8 mg
 - Draslík 13.8 mg
 - Vláknina 1604.8 mg
 - Vitamín A 1604.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety propláchneme pod studenou vodou, necháme okapat.
 - 
                                2
Majonézu, kečup, protlak, vodu, sherry a papriku smícháme na hladký krém, ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                3
Smícháme s nasekaným koprem a krevetami.
 - 
                                4
Čtyři dezertní sklenice vyložíme vždy jedním listem salátu, na něj dáme koktejl. Jako přílohu podáváme bagetu.