Rýžový salát s jablky a cibulí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 30 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 131.5 mg
- Vláknina 5211.8 mg
- Vitamín A 5211.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme a necháme oschnout. Do prochladlé rýže vmícháme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, oloupaná, na kostičky nakrájená jablka a nasekanou petrželku. 
- 
                                2Po vychladnutí salát spojíme majonézou ochucenou citronovou šťávou, cukrem, solí a pepřem. 
- 
                                3Podáváme jako přílohu k minutkám. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        