Tyrolský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 35 g
- Sodík 2805 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 55.9 mg
- Draslík 1363.9 mg
- Vláknina 17382.4 mg
- Vitamín A 17382.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě téměř do měkka. 
- 
                                2Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme do zlatova, šunku a okurky pokrájíme na kostičky a promícháme se slaninou. 
- 
                                3Uvařené brambory scedíme, zchladíme studenou vodou a ihned oloupeme. Krájíme je na tenké plátky, přidáme ke slanině, přelijeme horkým vývarem, přikryjeme a necháme 10 minut stát. 
- 
                                4Promícháme olej s octem, solí a pepřem, nalijeme na brambory. Nakonec do salátu vmícháme omytý, na nudličky nakrájený štěrbák. 
- 
                                5Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        