Rybí salát s chřestem
Suroviny
- 20 g Hořčice
 - 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 50 g Rajčata
 - 200 g Rohlíky celozrnné
 - 15 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 100 g Chřest sterilovaný
 - 10 g Cukr moučkový
 - 400 g Mořská štika - filety
 - 20 ml Ocet vinný
 - 3 ml Omáčka rybí
 - 40 ml Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1655 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 39 mg
 - Draslík 356.3 mg
 - Vláknina 12192.5 mg
 - Vitamín A 12192.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety z mořské štiky vložíme do osolené vody a vaříme 7 minut, scedíme a nakrájíme na menší kousky. Vychladlé rybí maso vsypeme do mísy, přidáme okapaný nakládaný hrášek a nakládaný chřest. Přisypeme na kostičky nakrájené rajče, zalijeme rybí zálivkou a dáme vychladit.
 - 
                                2
Rybí zálivku si připravíme smícháním oleje, octa, cukru, špetky soli, pepře, hořčice a pár kapek pikantní rybí omáčky. Můžeme trochu naředit vodou.
 - 
                                3
Salát podáváme s celozrnným pečivem.