Špagetový salát s bylinkami
Suroviny
- 30 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 15 g Pažitka
 - 2 g Pepř cayenský
 - 10 g Bazalka
 - 60 g Šalotka
 - 10 g Estragon
 - 15 g Petržel kudrnka
 - 250 g Špagety
 - 2500 ml Voda pitná
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 50 ml Pomerančová šťáva
 - 40 ml Olej olivový extra panenský
 - 2 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2979 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 26 mg
 - Draslík 303 mg
 - Vláknina 1789.5 mg
 - Vitamín A 1789.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu přivedeme k varu, přidáme dvě lžičky soli a vložíme do vody špagety. Jakmile špagety trochu změknou, promícháme je a vaříme zvolna asi 20 minut. Řídíme se návodem na obalu. Během vaření špagety občas promícháme, aby se nelepily. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Mezitím si připravíme zálivku. Šalotku nakrájíme nadrobno, bylinky posekáme najemno a česnek prolisujeme. Vše vsypeme do misky, zalijeme pomerančovou a citronovou šťávou, přidáme kyselou smetanu, olej a ochutíme solí, pepřem a špetkou cayenského pepře. Důkladně promícháme.
 - 
                                3
Špagety rozdělíme do salátových misek a přelijeme zhotovenou zálivkou.
 - 
                                4
Před podáváním salát vychladíme.