Špagetový salát s krevetami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2016 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 65.6 mg
- Draslík 408.2 mg
- Vláknina 10745 mg
- Vitamín A 10745 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. 
- 
                                2Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. 
- 
                                3Avokádo oloupeme, zbavíme jádra a nakrájíme nahrubo. Vložíme do mixéru, přidáme česnek, přilijeme olej a citrónovou šťávu. Rozmixujeme do krémova. Chilli papričky nakrájíme na slabé proužky a vmícháme do omáčky. Špagety vložíme do skleněné mísy, přidáme celý zelený pepř, zalijeme omáčkou a nakonec vmícháme vařené krevety. Ochutíme solí, pepřem a dáme vychladit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        