Salát fenyklový s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 128 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 629.2 mg
 - Vláknina 8463.1 mg
 - Vitamín A 8463.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 60.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu.
 - 
                                2
Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu.
 - 
                                3
Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky.
 - 
                                4
Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče.
 - 
                                5
Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme.
 - 
                                6
Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát.
 - 
                                7
Ihned podáváme.