Ovocný salát aromatický
Suroviny
- 60 g Cukr krystal
 - 1 ks Skořice celá
 - 4 ks Kardamom
 - 1 ks Hřebíček
 - 1 ks Pomeranče
 - 1 ks Limetka
 - 0.25 ks Meloun vodní
 - 2 ks Guave
 - 3 ks Nektarinka
 - 18 ks Jahody zahradní
 - 0.5 ks Meloun cukrový
 - 1.5 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 698.3 mg
 - Vláknina 30896.3 mg
 - Vitamín A 30896.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 596.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pánve vložíme vodu, cukr, skořici, hřebíček, kardamom, uvedeme do varu a vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme 2 minuty a odstavíme, do sirupu přidáme citronovou i pomerančovou šťávu, necháme v chladu odstát.
 - 
                                2
Z melounů odstraníme semínka a nakrájíme dužinu na plátky. Guavy překrojíme napůl, odstraníme semínka, oloupeme a pokrájíme na plátky. Na plátky rozkrájíme i nektarinky. Jahody zbavíme stopek, pokrájíme, plátky ovoce rozložíme na 6 talířků, přecedíme připravený sirup a vlijeme na ovoce.
 - 
                                3
Ovocný salát posypeme kokosem a podáváme s jogurtem.