Čekankový salát s hruškami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 9.8 mg
 - Draslík 477.4 mg
 - Vláknina 15321.5 mg
 - Vitamín A 15321.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse smícháme jogurt se sýrem, ochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí.
 - 
                                2
Červenou čekanku omyjeme, necháme okapat a lístky natrháme na menší kousky.
 - 
                                3
Hrušky oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky, vyřízneme jádřince, dužinu nakrájíme na tenké plátky a pokapeme je citronovou šťávou.
 - 
                                4
Natrhanou čekanku a plátky hrušek rozložíme na servírovací talíře, přelijeme jogurtovou směsí, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.