Salát z polníčku se smaženou šunkou a žampiony
Suroviny
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
 - 150 g Šunka dušená
 - 500 g Žampiony čerstvé
 - 250 g Salát Polníček
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 4 polévková lžíce Ocet vinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 30.4 mg
 - Draslík 398.6 mg
 - Vláknina 2539.8 mg
 - Vitamín A 2539.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na tenké plátky. Šunku rozkrájíme na malé kousky. Salát omyjeme, necháme okapat a rozložíme ho na servírovací talíře.
 - 
                                2
V rozpálené pánvi krátce osmažíme na rozehřátém másle nakrájenou šunku a žampiony.
 - 
                                3
V misce smícháme smetanu, ocet a hořčici, omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí. Rozdělíme ji na připravený salát, posypeme usmaženou směsí šunky a žampionů a podáváme.