Letní zeleninový salát s koriandrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 9 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 822.6 mg
- Vláknina 19819 mg
- Vitamín A 19819 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 116.7 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hráškové lusky zbavíme stopek a špiček, 2 svazky bílého chřestu oloupeme a přepůlíme, nasekáme koriandr a rozpůlíme cherry rajčata. 
- 
                                2Hráškové lusky s chřestem spaříme 30 vteřin ve vroucí vodě, slijeme je do cedníku, ochladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Zeleninu chladíme ledovou vodou, aby neztratila barvu. Zelený hrášek vaříme ve vodě 5 minut. Když změkne, slijeme jej a také ve studené vodě ochladíme. Zeleninu s rajčaty potom ve větší míse smícháme. 
- 
                                3Dále připravíme dresink. Olivový olej ušleháme s limetkovou šťávou a bílým vinným octem, hotovým dresinkem zalijeme salátový základ a dobře vše promícháme. 
- 
                                4Hotový salát rozdělíme do dezertních misek a servírujeme posypaný nasekaným koriandrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        