Okurkový salát
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1127 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 5.6 mg
- Draslík 368.4 mg
- Vláknina 3625.7 mg
- Vitamín A 3625.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Salátové okurky očistíme, omyjeme a nakrájíme je i se slupkou na kostičky. Osolíme je a necháme pustit vodu. 
- 
                                2Přidáme překrájené žampiony, černé houby a na kostičky nakrájené kapie. Zalijeme octem, osolíme a přidáme cukr. 
- 
                                3Mezitím na horkém oleji lehce zpěníme čili koření a pepř a procedíme přes cedník na salát. Vše promícháme a necháme vychladit. 
- 
                                4Tento salát se podává k čínským pokrmům. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        