Středomořský salát s mořskými plody
Suroviny
- 600 g Mořské plody mix
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 ks Citronová kůra
 - 2 ks Cibule červená
 - 4 ks Salát hlávkový
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 4 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0.7 mg
 - Draslík 39.2 mg
 - Vláknina 10514.3 mg
 - Vitamín A 10514.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme zálivku. Vložíme do mísy hořčici, jogurt, citronovou šťávu, papriku, protlak a vše promícháme. Přiléváme do směsi olej a šleháme, přidáme kopr a osolíme.
 - 
                                2
Do mísy vložíme proužky salátových listů, na ně rozvrstvíme mořské plody a kolečka cibule a pokapeme zálivkou.
 - 
                                3
Ozdobíme koprem.