Pudink černobílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 153 mg
 - Draslík 212.2 mg
 - Vláknina 6096.2 mg
 - Vitamín A 6096.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 49.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem utřeme do pěny a postupně vmícháme obě vejce a sůl.
 - 
                                2
Mouku prosijeme s práškem do pečiva, přilijeme mléko a vymícháme hladké těsto. Polovinu těsta smícháme s kakaem, polovinu s citronovou kůrou.
 - 
                                3
Pudinkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejdříve ji naplníme tmavým a potom světlým těstem. Formu uzavřeme a pudink vaříme 90 minut ve vodní lázni.
 - 
                                4
Formu zchladíme, otevřeme a necháme odpařit. Pudink vyklopíme na talíř a podáváme s vanilkovou omáčkou.