Jablkový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 600 g Jablka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 50 g Mandle mleté
  • 1 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 353.9 mg
  • Vláknina 8488 mg
  • Vitamín A 8488 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jadřinců. Čtvrtky nakrájíme na tenké plátky a dáme do skleněné mísy.

  • 2

    Připravená jablka pokapeme citronovou šťávou, posypeme mletými mandlemi, hrozinkami a vše promícháme.

  • 3

    Smetanu osladíme, nalijeme na jablka a zamícháme.

Komentáře k receptu