Krupičkový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 1 špetka Cukr vanilka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.75 l Mléko plnotučné
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Krupice dětská
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mandle plátky
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 39.5 mg
  • Vláknina 471.2 mg
  • Vitamín A 471.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1184.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle upražíme nasekané mandle spolu s hrozinkami a vyjmeme je.

  • 2

    Mléko uvedeme do varu, osladíme moučkovým cukrem a za stálého míchání necháme bublat asi 15 minut.

  • 3

    Na másle po mandlích a hrozinkách pražíme za stálého míchání krupičku. Když začne zlátnout, přiléváme mléko a mícháme. Když hmota zhoustne, vmícháme vanilkový cukr, mandle, hrozinky a odstavíme z ohně.

  • 4

    Povrch pudinku poprášíme kardamomem a špetkou muškátového oříšku.

Komentáře k receptu