Hlávkový salát s hořčicovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej salátový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 136 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 50.7 mg
  • Vláknina 1982.8 mg
  • Vitamín A 1982.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo uvařené žloutky rozetřeme v misce a postupně k nim přidáváme hořčici, olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše třeme na hladkou omáčku. Nakonec přimícháme jemně nakrájenou pažitku.

  • 2

    Hlávkový salát rozkrojíme na čtvrtky, dobře omyjeme a osušíme. Upravíme jej na talířky, pokapeme připraveným přelivem a posypeme drobně nakrájenými bílky.

Komentáře k receptu