Salát Monte Christo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krabí tyčinky
  • 350 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Estragon
  • 0.75 šálek Brambory vařené
  • 0.75 šálek Žampiony čerstvé
  • 0.75 šálek Majonéza
  • 0.75 šálek Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 179.9 mg
  • Draslík 292.5 mg
  • Vláknina 3363.5 mg
  • Vitamín A 3363.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  • 2

    V misce smícháme krabí tyčinky nakrájené na špalíčky (nebo krabí maso), na kostičky nakrájené vařené brambory, na plátky nakrájené žampiony, nastrouhaný sýr a nasekaná uvařená vejce.

  • 3

    Připravíme zálivku smícháním majonézy, hořčice a estragonu. Vmícháme ji ke krabím špalíčkům a vše zlehka promícháme.

  • 4

    Omyté a osušené salátové listy natrháme na kousky a rozložíme na plochou mísu. Navršíme na ně salát, ozdobíme dílky omytých rajčat a podáváme.

Komentáře k receptu