Paprikový salát s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lilek
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Feferony
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 balení Francouzská zálivka
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 378.2 mg
  • Vláknina 9287.5 mg
  • Vitamín A 9287.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 72.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky a lilek omyjeme, očistíme, podélně rozkrojíme. Poloviny zeleniny položíme na olejem potřený plech a pečeme v silně vyhřáté troubě přibližně 15 minut, než se začnou na slupce tvořit bublinky. Zeleninu vyjmeme z trouby, přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom sloupneme slupku, zeleninu nakrájíme na nudličky, přidáme oloupaný, prolisovaný česnek a na jemno pokrájenou feferonku.

  • 3

    Salátovou zálivku promícháme s vodou a olivovým olejem, nalijeme na zeleninu.

  • 4

    Salát necháme před podáváním 30 minut rozležet.

Komentáře k receptu