Zapečené palačinky s jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 14 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 250 g Zakysaná smetana
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Jablka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 balení Cukr vanilka
  • 1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1062 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 125 g
  • Cholesterol 508 mg
  • Draslík 571.3 mg
  • Vláknina 16992.8 mg
  • Vitamín A 16992.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, mléka a soli připravíme těsto. Na rozpáleném oleji na pánvi upečeme tenké palačinky.

  • 2

    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na dílky, vložíme na rozpuštěné máslo, zasypeme částí cukru a orestujeme. Když začne cukr karamelizovat, odstavíme z plotny a přidáme skořici s vanilkovým cukrem.

  • 3

    Upečené palačinky naplníme jablky, složíme do šátečků a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 4

    Zakysanou smetanu promícháme se žloutky, pudinkovým práškem a zbylým cukrem. Nalijeme na palačinky a dezert zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu