Vařená vejce v červánkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 45 g Máslo čerstvé
  • 12 g Mouka pšeničná hladká
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 12 ml Protlak rajčatový
  • 150 ml Ocet vinný
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 504.2 mg
  • Draslík 157.1 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    30 g másla rozpustíme a přimícháme mouku, za stálého míchání přilijeme mléko. Necháme povařit 10 minut.

  • 2

    Přidáme zbytek másla, osolíme, opepříme a přilijeme rajčatový protlak. Dobře zamícháme a vaříme dalších 10 minut.

  • 3

    Necháme ohřát 2 l vody, osolíme, přilijeme ocet.

  • 4

    Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a nalijeme do vařící vody.

  • 5

    Hotová vejce servírujeme na talíř s omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu