Salát z žampionů a lusků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Pažitka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 g Hrachové lusky
  • 20 g Kerblík
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 120 g Majonéza
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 751 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 12.9 mg
  • Draslík 667.6 mg
  • Vláknina 6517.5 mg
  • Vitamín A 6517.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé žampiony nakrájíme na jemné plátky, vložíme do cedníku a i s ním ponoříme na 20 vteřin do vroucí vody, vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Hrachové lusky také namočíme na 20 vteřin do vroucí vody, propláchneme ve studené vodě a necháme okapat. Okapané nakrájíme šikmo přes lusk na 3 díly.

  • 3

    V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu s bylinkami, solí a pepřem. Žampiony a nakrájené lusky smícháme a rozložíme na ploché misce, zalijeme připravenou omáčkou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu