Palačinky s jahodami a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Jahody zahradní
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Ricotta
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Limetková kůra
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 359 mg
  • Vláknina 10308.8 mg
  • Vitamín A 10308.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 105.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.

  • 3

    Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.

  • 4

    Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu