Zapečené palačinky s tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Cukr moučkový
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 1 ks Mandle
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr kostkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 0.25 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 295.5 mg
  • Draslík 203.4 mg
  • Vláknina 6888.7 mg
  • Vitamín A 6888.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 482.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme mouku smíchanou se solí a nastrouhanou citronovou kůrou. Zalijeme v mléce rozmíchaným vejcem a umícháme řídké těsto.

  • 2

    Pánev vymažeme rozpuštěným máslem, po lžícíh naléváme těsto a opečeme po obou stranách.

  • 3

    Omelety potřeme tvarohovou nádivkou, zatočíme, každou přepůlíme a narovnáme do vymazaného pekáče. Zalijeme mlékem, ve kterém rozmícháme žloutek a kostku cukru a v rozpálené troubě zapečeme.

  • 4

    Hotové rozložíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.

  • 5

    Na nádivku smícháme všechny uvedené ingredience a z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Komentáře k receptu