Hořící pudink s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 170 g Mandle
  • 20 g Mandle
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 30 g Pomerančová kůra
  • 30 ml Rum
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 901 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 603.3 mg
  • Draslík 516.6 mg
  • Vláknina 14355 mg
  • Vitamín A 14355 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 13.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo dobře utřeme, přidáme cukr, postupně žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, sekanou v cukru naloženou pomerančovou kůru a mícháme cca 30 minut. Poté přidáme 140 g loupaných strouhaných mandlí, tuhý sníh ušlehaný z bílků a zbytek loupaných, nahrubo nasekaných mandlí.

  • 2

    Pudinkovou formu vymažeme máslem, vysypeme sekanými mandlemi, vlijeme těsto, uzavřeme a v páře vaříme cca 60 minut.

  • 3

    Hotový pudink vyklopíme na mísu, přelijeme rumem, zapálíme a hořící servírujeme na stůl.

Komentáře k receptu