Houskový puding s vinnou pěnou
Suroviny
- 20 g Mandle
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 120 g Strouhanka
 - 20 g Strouhanka
 - 100 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 kávová lžička Cukr moučkový
 - 0.25 ks Citrony
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.25 l Víno bílé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 399.1 mg
 - Draslík 209 mg
 - Vláknina 2802.6 mg
 - Vitamín A 2802.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
 - 
                                2
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.
 - 
                                3
Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.