Žlutý puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.125 l Malinová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 394.2 mg
  • Draslík 118.4 mg
  • Vláknina 3393 mg
  • Vitamín A 3393 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo umícháme, přidáme žloutky a cukr a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru z citronu, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s ovocnou šťávou.

Komentáře k receptu