Salát z řepy, jahod a třešní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 200 g Třešně
  • 2 ks Červená řepa
  • 1 hrst Oregano čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1294.5 mg
  • Vláknina 22746 mg
  • Vitamín A 22746 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 887 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řepu nakrájíme ostrým nožem na velmi tenké plátky, propláchneme ve studené vodě.

  • 2

    V salátové míse smícháme řepu, jahody nakrájené na plátky a vypeckované rozkrojené třešně.

  • 3

    Poté smícháme citronovou šťávu s medem a nasekanými lístky oregana. Salát pokapeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu