Salát celerový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 20 dkg Šunkový salám
  • 3 polévková lžíce Omáčka tatarská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 187.4 mg
  • Draslík 355.5 mg
  • Vláknina 5589.8 mg
  • Vitamín A 5589.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme celer, bulvu necháme v celku. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme do změknutí.

  • 2

    Do jiného hrnce dáme vařit vajíčka.

  • 3

    Nakrájíme na kousky salám.

  • 4

    Po vychladnutí necháme celer vychladnout. Nastrouháme jej na struhadle, i vajíčka. Přilijeme citronovou šťávu.

  • 5

    K celerům a vajíčkům přidáme nakrájený salám a tři lžíce tatarské omáčky nebo jogurtu.

  • 6

    Osolíme a opepříme.

Komentáře k receptu