Celerovo-mrkvový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 6 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.3 mg
- Vláknina 14964 mg
- Vitamín A 14964 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si vyrobíme dresink. Do mixéru vlijeme citronovou šťávu a přidáme k němu jeden prolisovaný stroužek česneku a dvě lžíce sezamové pasty. Vložíme ještě 3 polévkové lžíce studené vody. Rozmixujeme na dokonale hladkou směs a podle chuti osolíme.
-
2
Na jemnějším struhadle nastrouháme mrkev, celer a jablka, která jsme předtím zbavili jádřinců. Zeleninu s jablky opatrně promísíme a potom zalijeme připraveným dresinkem.