Houby s jablečným přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Houby čerstvé
  • 60 ml Ocet vinný
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 40 ml Šťáva jablečná 100%
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 kávová lžička Petržel kudrnka
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 188 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 434.7 mg
  • Vláknina 5679.5 mg
  • Vitamín A 5679.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vhodné nádobě našleháme vidličkou olej, neslazenou jablečnou šťávu, ocet, hořčici, lisovaný česnek, posekanou pažitku, bazalku, petrželku, mletý pepř. Takto připravenou směs důkladně vmícháme houbové směsky, kterou jsme nakrájeli na silnější plátky. Překryjeme alobalem a vložíme na cca 2 hodiny do chladničky.

Komentáře k receptu