Jarní cibulka s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibulka jarní
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 238 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 473 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 269.3 mg
  • Draslík 163.1 mg
  • Vláknina 1332.5 mg
  • Vitamín A 1332.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku a petrželovou nať omyjeme, usušíme a nakrájíme. Do skleněné mísy položíme máslo, vložíme do mikrovlnné trouby na 1 minutu. Potom přidáme připravenou jarní cibulku a petrželovou nať, mísu přiklopíme a vrátíme zpět do mikrovlnné trouby na 2 minuty.

  • 2

    Vejce rozklepneme, rozkvedláme, přidáme sůl, pepř, zalijeme zeleninu, necháme další 2 minuty ztuhnout.

  • 3

    Hotová vejce vytáhneme z mikrovlnné trouby, přiklopené necháme odležett a porce rozdělíme na mělké talíře.

Komentáře k receptu