Špagety s hráškem a jarními cibulkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 155 g Hrášek
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Víno bílé
  • 250 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 284.8 mg
  • Vláknina 8327.8 mg
  • Vitamín A 8327.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme slaninu a očistíme cibulky. Necháme jim kousek zelené natě.

  • 3

    Poté je společně se slaninou orestujeme na rozpáleném oleji cca 4min dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě krátce na ohni promícháme. Přilijeme vývar a víno a mícháme až omáčka začne vařit a zhoustne. Nasypeme hrášek a vaříme ještě cca 5min. Cibulky nám musí změknout.

  • 4

    Ochutíme solí a pepřem. Omáčkou přelijeme těstoviny, v hrnci promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

  • 5

    Můžeme dozdobit čerstvými bylinkami.

Komentáře k receptu