Ďas s liškami a jarními cibulkami
Suroviny
- 50 g Brusinky
- 200 g Cibule
- 400 g Lišky čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Mořský ďas
- 200 g Máslo čerstvé
- 60 g Petržel - nať
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 4 ks Cibulka jarní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 721 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 51 g
- Sodík 748 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 105.9 mg
- Draslík 756.1 mg
- Vláknina 8183.5 mg
- Vitamín A 8183.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 107.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Filety z ďasa nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno, stejně tak očištěné lišky. V pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme cibuli a lišky. Přidáme hladkou mouku, krátce osmahneme a podlijeme bílým vínem. 
- 
                                2Provaříme, přidáme vývar a smetanu a necháme jemně probublávat. Mírně zredukovanou omáčku posypeme petrželkou a odstavíme ze zdroje tepla. 
- 
                                3Na pánvi rozpustíme máslo a opečeme plátky ďasa a na kroužky nakrájené jarní cibulky. Osolíme a pepříme. 
- 
                                4Na talíř pripravíme smetanovou omáčku s liškami a opečené plátky ďasa, které poklademe cibulovými kroužky, a vše posypeme brusinkami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        