Chlebíček se sušenými švestkami a datlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr třtinový
  • 100 g Datle sušené
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Švestky sušené
  • 250 g Mouka pšeničná hladká
  • 2.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 267.2 mg
  • Vláknina 4403.3 mg
  • Vitamín A 4403.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené datle a švestky vypeckujeme, pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečicí nádobu, nalijeme do mléko, přidáme vejce, nakrájené švestky, datle, změklé máslo, cukr, mouku a prášek do pečiva.

  • 3

    Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme na program "koláč" a zapneme. Po 10 minutách zkontrolujeme, jestli se všechny suroviny spojily, gumovou stěrkou odstraníme ze stran nalepené kousky těsta.

  • 4

    Pokud přístroj nemá cyklus míchání, všechny suroviny mimo ovoce ušleháme ručně v míse, potom vmícháme nakrájené ovoce. Směs dáme do pečicí nádoby, tu vložíme zpět do přístroje.

  • 5

    Pekárnu nastavíme na 50 minutový program pečení. Průběh kontrolujeme nejpozději 10 minut před koncem cyklu, poté už jen dopékáme podle potřeby. Upečený chlebíček musí být na dotyk pružný a zapíchnutá dřevěná špejle po vytažení čistá, nelepivá.

  • 6

    Po upečení přístroj vypneme, v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb v ní necháme 10 minut zchladnout, pak ho opatrně vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

Komentáře k receptu