Celerový salát s vejci a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Celer bulvový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Majolka
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 290.3 mg
  • Draslík 646.3 mg
  • Vláknina 7874 mg
  • Vitamín A 7874 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celer oloupeme a uvaříme v osolené a okyselené vodě doměkka.

  • 2

    Vodu scedíme, celer necháme okapat a nakrájíme jej na hranolky. Smícháme s majonézou, kterou můžeme zředit vývarem z celeru.

  • 3

    Salát upravíme na talířky, obložíme čtvrtkami natvrdo vařených vajec a nakrájenými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu