Nekynuté lívance s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 1.6 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 kávová lžička Cukr vanilka
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 190.9 mg
  • Vláknina 8031 mg
  • Vitamín A 8031 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka důkladně omyjeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    V míse z tvarohu, rozehřáté Hery, mouky, vajíčka a soli připravíme hladké těsto, do kterého přimícháme nastrouhaná jablka. Podle potřeby případně naředíme mlékem.

  • 3

    V lívanečníku nebo pánvi rozehřejeme olej a na něm usmažíme z těsta lívance.

  • 4

    Servírujeme je teplé, posypané skořicí, moučkovým cukrem a přelité zakysanou smetanou smíchanou s vanilkovým cukrem

Komentáře k receptu