Fazolový salát s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 100 g Slanina vepřová
  • 300 g Fazole bílé
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 713 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2415 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 262.3 mg
  • Draslík 1589 mg
  • Vláknina 28619.8 mg
  • Vitamín A 28619.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebrané a oprané fazole namočíme na několik hodin a potom je dáme vařit do osolené vody. Po uvaření fazole scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    K fazolím přidáme okurky a klobásu nakrájené na kolečka. Ochutíme solí, pepřem a octem, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a vše promícháme.

  • 3

    Natvrdo uvařená vejce oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k salátu. Ještě lehce promícháme.

  • 4

    Salát ozdobíme na kostičky nakrájenou rozškvařenou slaninou. Podáváme s pečivem.

Komentáře k receptu